Presemnalizarea directiilor la o intersectie de drumuri din afara localitatii:
Este instalat la 100-200 m de o intersectie de drumuri. In general, se instaleaza la intersectii de drumuri judetene, nationale sau la intersectii de drumuri nationale cu drumuri judetene.

Presemnalizarea directiilor la o intersectie denivelata de drumuri:
In localitate se amplaseaza la 50-100 m de intersectia denivelata de drumuri, iar in afara localitatii la 100-200 m. In general, se instaleaza la intersectii de drumuri judetene, nationale sau la intersectii de drumuri nationale cu drumuri judetene.

Presemnalizarea directiilor indicate:
Poate fi intalnit in afara localitatilor, la 100-200 m de o intersectie. Are rolul de a informa conducatorul auto despre diferitele trasee pe care le poate urma.

Presemnalizarea traseului de evitare a localitatii:
Conducatorul auto va intalni acest indicator la 100-200 m de intersectia cu drumul de ocolire a localitatii (indicatorul marcand tocmai ruta ce permite evitarea localitatii). Pe indicator mai pot fi scrise si alte trasee, spre alte localitati importante.

Presemnalizarea directiilor intr-o intersectie cu sens giratoriu:
Se monteaza in afara localitatilor, la 100-200 m de o intersectie cu sens giratoriu. Are rolul de a informa conducatorul auto asupra diferitelor trasee.

Drum inchis sau deschis circulatiei publice:
Se instaleaza pe drumurile publice pentru a-i informa pe conducatorii de vehicule daca un drum este deschis sau nu circulatiei publice.

Presemnalizarea traseului de urmat in cazul unei restrictii de circulatie:
Conducatorul auto poate intalni acest indicator amplast la 100-200 m de intersectia cu drumul de evitare. Acest indicator poate fi montat si in orase, avand un caracter permanent (cand indicatorul este negru pe un fond alb) sau un caracter temporar (cand indicatorul este negru pe un fond galben).

Presemnalizarea pe autostrada pentru parcare:
Acest indicator este amplasat pe autostrada pentru a indica conducatorilor auto spatiile special amenajate unde pot parca.

Presemnalizarea pe autostrada pentru spatiu de servicii:
Acest indicator indica conducatorilor auto rolul de a preciza locul unde se afla spatiul de servicii, pe o autostrada.

Confirmarea directiei de mers pentru autostrada spre localitati mai importante si distantele pana la acestea:
Acest indicator confirma directia de mers pentru autostrada spre localitati mai importante si distantele pana la acestea

Presemnalizarea unui loc periculos, o intersectie sau o restrictie pe un drum lateral:
Acest idicator se amplaseaza in localitate la 50-100 m, iar in afara localitatii la 100-200 m de un loc periculos sau de o alta restrictie.

Presemnalizarea traseului de urmat in vederea efectuarii virajului la stanga:
Acest indicatorul il veti intalni inainte unei intersectii, care precede o alta intersectie in care virajul la stanga este interzis. Are rolul de a orienta conducatorul de vehicul asupra traseului pe care trebuie sa-l urmeze daca vrea sa vireze la stanga.

Banda rezervata circulatiei autovehiculelor de transport public de persoane:
Acest indicatorul se amplaseaza in orase, pe drumurile cu mai multe benzi, pentru a informa conduatorul auto ca una dintre benzi este rezervata circulatiei autovehiculelor de transport public de persoane. Zona de actiune a indicatorului se termina la prima intersectie.

Drum fara iesire:
Indicatorul se amplaseaza la intersectia drumului public cu un drum fara iesire.

Traseu de urmat pentru anumite categorii de vehicule:
Indicatorul este intalnit pe drumul public si are rolul de a-i orienta pe conducatorii fiecarei categorii de vehicule reprezentate pe indicator, care trebuie sa se deplaseze pe directia inainte

Traseu de urmat pentru anumite categorii de vehicule:
Indicatorul se monteaza pe drumul public si are rolul de a-i orienta pe conducatorii fiecarei categorii de vehicule reprezentate pe indicator, care trebuie sa se deplaseze pe directia la dreapta

Traseu de urmat pentru anumite categorii de vehicule:
Indicatorul se monteaza pe drumul public si are rolul de a-i orienta pe conducatorii fiecarei categorii de vehicule reprezentate pe indicator, care trebuie sa se deplaseze pe directia la stanga

Selectarea circulatiei pe directii de mers in apropierea intersectiei:
Indicatorul se amplaseaza pe drumurile publice, cu mai multe benzi pe sens, pentru ca soferii auto sa se poata incadra din timp pe banda corespunzatoare directiei de mers pe care vor sa o urmeze.

Selectarea circulatiei pe directii de mers in apropierea intersectiei:
Indicatorul se instaleaza pe drumurile publice, cu mai multe benzi pe sens, pentru ca soferii auto sa se poata incadra din timp pe banda corespunzatoare directiei de mers pe care vor sa o urmeze, inainte sau la stanga

Selectarea circulatiei pe directii de mers in apropierea intersectiei:
Se instaleaza pe drumurile publice, cu mai multe benzi pe sens, pentru ca soferii auto sa se poata incadra din timp pe banda corespunzatoare directiei de mers pe care vor sa o urmeze, inainte, la dreapta sau la stanga.

Banda destinata circulatiei vehiculelor lente:
Indicatorul este amplasat pe drumurile publice si are rolul de a orienta conducatorii auto asupra benzii pe care se deplaseaza vehiculele lente, cu viteze mai mici decat cea inscriptionata pe panou.

Terminarea benzii de circulatie din dreapta a partii carosabile:
Indicatorul se intalneste pe drumurile publice avand rolul de a-i obliga pe conducatorii ce se deplaseaza pe o banda care se termina sa acorde prioritate vehiculelor care circula pe banda pe care vor intra.

Terminarea benzii de circulatie din stanga a partii carosabile:
Indicatorul se intalneste pe drumurile publice avand rolul de a-i obliga pe conducatorii ce se deplaseaza pe o banda care se termina sa acorde prioritate vehiculelor care circula pe banda pe care vor intra.

Viteza minima obligatorie pentru o banda de circulatie:
Indicatorul este intalnit pe drumurile publice avand rolul de a-i obliga pe conducatorii de vehicule sa se incadreze pe banda corespunzatoare vitezei cu care se deplaseaza.

Viteza minima obligatorie pentru diferite benzi de circulatie:
Indicatorul poate fi montat pe drumurile publice avand rolul de a-i obliga pe conducatorii de vehicule sa se incadreze pe banda corespunzatoare vitezei cu care se deplaseaza.

Limite de viteza pentru diferite benzi de circulatie:
Indicatorul din imaginea alaturata se intalneste pe drumurile cu mai multe benzi pe acelasi sens de circulatie. Are rolul de a-i obliga pe conducatorii auto sa circule cu o viteza mai mica decat cea inscrisa pe indicator pentru banda respectiva.

Banda de circulatie rezervata autovehiculelor de transport public de persoane:
Acest indicator are rolul de a le interzice conducatorilor de vehicule sa circule pe benzile destinate exclusiv transportului public de persoane.

Directia spre localitatea indicata:
Indicatorul se amplaseaza in intersectii pentru a informa conducatorii auto asupra directiei pe care trebuie sa o urmeze pentru a ajunge la localitatea inscriptionata pe indicator.

Directia de urmat pentru autovehiculele destinate transportului de marfuri:
Indicatorul se amplaseaza la inceputul unei localitati si pe parcurul acesteia. Are rolul de a informa conducatorii de autovehicule destinate transportului de marfuri asupra traseului pe care trebuie sa-l urmeze.

Directia spre obiectivul turistic:
Acest indicator are rolul de a-i informa pe turisti in ce directie se afla obiectivele turistice.

Directia spre obiective locale:
Acest indicator este montat in localitati pentru a informa conducatorii de vehicule asupra directiei pe care trebuie sa o urmeze pentru a ajunge la obiectivul local inscriptionat pe indicator.

Directia spre aeroport:
Indicator ce este montat la intersectia drumului public cu un drum de acces spre aeroport.

Directia de urmat in cazul devierii temporare a circulatiei:
Acest indicator este amplasat in locul in care conducatorul auto trebuie sa urmeze o anumita directie in cazul unei devieri temporare a circulatiei.

Drum national:
Indicator rutier cu rolul de a confirma ca drumul pe care se afla conducatorul auto. Numarul inscriptionat pe indicator reprezinta numarul drumului national.

Drum judetean:
Indicator rutier cu rolul de a confirma ca drumul pe care se afla conducatorul auto este un drum judetean. Numarul inscriptionat pe indicator reprezinta numarul drumului judetean.

Drum comunal:
Indicator ce se monteaza in vederea confirmarii ca drumul pe care se afla conducatorul auto este un drum comunal. Numarul inscriptionat pe indicator reprezinta numarul drumului comunal.

Drum deschis traficului international:
Acest indicatoar rutier informeaza ca, drumurile pe care sunt instalate sunt deschise traficului international.

Directia drumului deschis traficului international:
Acest indicator se amplaseaza in vederea confirmarii ca drumul pe care se afla conducatorul auto este un drum deschis traficului international.

Traseu de tranzit european:
Indicatorul rutier din imaginea alaturata, informeaza participantii la trafic ca traseul este de tranzit european.

Simbolul si numarul autostrazii:
Acest indicator se amplaseaza in vederea confirmarii drumului pe autostrada si a numarului acesteia.

Intrare in localitate:
Indicator ce se amplaseaza la intrarea intr-o localitate, marcand inceputul acesteia.

Iesire din localitate:
Conducatorul auto va intalni acest indicator rutier la iesirea dintr-o localitate, daca pe urmatorii 300 m nu este instalat un alt indicator care sa indice intrarea intr-o alta localitate.

Limita de judet:
Indicator ce se amplaseaza la intrarea intr-un judet, marcand granita judeteana.

Curs apa sau viaduct:
Acest indicator rutier se instaleaza pe drumurile publice pentru a semnalizeaza un curs de apa.

Confirmarea directiei de mers spre o localitate si distanta pana la aceasta:
Indicatorul rutier se afla amplasat dupa intersectii importante; indica distanta pe care o mai are de parcurs conducatorul de vehicul pentru a ajunge in localitatea inscriptionata pe indicator.

Confirmarea directiei de mers spre localitati mai importante si distantele pana la acestea:
Indicatorul rutier poate fi intalnit la iesirea dintr-un oras sau un municipiu; indica distanta pe care o are de parcurs un conducator de vehicul pentru a ajunge intr-una din localitatile inscriptionata pe panou. Denumirile localitatilor se scriu in ordinea descrescatoare a distantelor.

Organizarea traficului pe benzi de circulatie:
Indicator rutier ce are rolul de a-i orienta pe conducatori asupra categoriilor de vehicule care au voie sa circule pe fiecare banda a drumului

Telefon de urgenta (Politie, Ambulanta, Pompieri, Depanare):
Indicatorul este montat pe autostrada si are rolul de a-i informa pe conducatorii de vehicule asupra locului unde este amplasat telefonul de urgenta.