Trecere de pietoni:
Indicator rutier ce se instaleaza in apropierea unei treceri pentru pietoni. Acesta poate fi precedat si de indicatorul Presemnalizare trecere pentru pietoni.

Limite generale de viteza:
Indicator rutier ce se instaleaza dupa trecerea frontierei unui stat. Are rolul de a informa conducatorul de vehicul care sunt limitele generale de viteza aplicabile diferitelor categorii de drumuri.

Sens unic:
Indicator rutier ce se monteaza la intrarea pe drumurile cu sens unic. Terminarea sectorului cu sens unic se semnalizeaza cu indicatorul Circulatia in ambele sensuri. Pe drumul cu sens unic este interzisa manevra de intoarcere.

Autostrada:
Conducatorul auto va intalni acest indicator la intrarea pe autostrada. La intalnirea acestui indicator conducatorii auto sunt obligati sa circule cu cel putin 50 km/h. Pe autostrada sunt interzise: mersul inapoi, stationarea, intoarcerea precum si circulatia pe banda de urgenta.

Sfarsit de autostrada:
Indicator rutier ce se monteaza la iesirea de pe o autostrada.

Spital:
Este montat in apropierea spitalelor pentru informarea conducatorilor auto in legatura cu existenta unei unitati medicale. Poate fi insotit de un panou aditional pe care este inscriptionata distanta pana la spital.

Politie:
Indicatorul din imaginea alaturata se amplaseaza in apropierea unui post de politie la care se pot declara accidentele de circulatie, precum si existenta obstacolelor intalnite pe drumul public. Pe indicator poate fi inscrisa si distanta pana la sediu.

Post prim-ajutor:
Are rolul de a informa conducatorul auto ca in apropiere se afla un post de prim ajutor. Pe indicator poate fi inscrisa si distanta pana la respectivul punct.

Pasarela pentru pietoni:
Se amplaseaza in apropierea pasarelelor pentru pietoni. Pentru traversarea drumurilor din zona pietonii sunt obligati sa circule folosind pasarela.

Limite maxime de viteza pe autostrada, in functie de conditiile meteorologice:
Indicator rutier ce se afla instalat pe autostrada pentru a impune conducatorilor auto sa circule cu limite diferite de viteza, in functie de conditiile meteorologice.

Pasaj subteran pentru pietoni:
Se monteaza in apropierea unui pasaj subteran. Pentru traversarea drumurilor din zona pietonii sunt obligati sa circule prin pasaj.

Statie de autobuz:
Se instaleaza pe trotuar, foarte aproape de partea carosabila, in statiile de autobuz sau troleibuz.

Statie de tramvai:
Indicator rutier ce se instaleaza atat pe trotuar (in cazul statiilor fara refugiu pentru pietoni), cat si in spatiile de refugiu (in cazul in care exista).

Statie de taximetre:
Indicatorul din imagine se monteaza in locurile special amenajate pentru stationarea taxiurilor.

Drum pentru autovehicule:
Indicator rutier ce se afla amplasat la intrarea pe drumurile pe care este permisa doar circulatia autovehiculelor.

Indicator rutier ce arata sfarsitul drumului pentru autovehicule:
Conducatorul auto va intalni acest indicator la iesirea de pe drumurile pe care este permisa doar circulatia autovehiculelor.

Indicator rutier ce are rol de informare ca in zona exista o vulcanizare:
Este montat in apropierea unei vulcanizari. Pe indicator poate fi inscris si programul de functionare.

Indicator rutier ce are rol de informare ca in zona exista un telefon:
Are rolul de a indica conducatorului auto ca in apropiere se afla un telefon public.

Statie de alimentare cu carburanti:
Se instaleaza in apropierea unei statii de alimentare cu combustibili pentru autovehicule. Pe indicator poate fi inscris si programul de functionare.

Statie de alimentare cu carburanti inclusiv benzina fara plumb:
Se instaleaza in apropierea unei statii de alimentare cu combustibili pentru autovehicule.

Statie de alimentare cu carburanti inclusiv benzina fara plumb si gaz petrolier lichefiat:
Indicatorul din imagine se monteaza in apropierea unei statii de alimentare cu cu carburanti, incluziv benzia fara plumb si gaz petrolier lichefiat.

Hotel sau motel:
Indicator rutier ce are rol de informare ca in zona exista un Hotel sau motel

Restaurant:
Indicator rutier ce are rol de informare ca in zona exista un Restaurant

Bufet sau cofetarie:
Indicator rutier ce are rol de informare ca in zona exista un Bufet sau cofetarie

Teren pentru camping (tabara turistica):
Indicator rutier ce are rol de informare ca in zona exista un teren pentru camping (tabara turistica). Indicatorul alaturat se monteazaa in apropierea unui teren special amenajat pentru camping.

Teren pentru caravane (tabara turistica):
Indicator rutier ce are rol de informare ca in zona exista un teren pentru caravane (tabara turistica).Acest indicator poate fi intalnit in apropierea unui teren special amenajat pentru stationarea autovehiculelor si rulotelor.

Teren pentru camping si caravane:
Indicator rutier ce are rol de informare ca in zona exista un teren pentru camping si caravane. Conducatorul auto va intalni acest indicator in apropierea unui teren special amenajat pentru stationarea autovehiculelor si rulotelor si pentru camping.

Loc pentru popas:
Indicator rutier ce are rol de informare ca in zona exista loc pentru popas. Are rolul de a informa ca in apropiere se afla un teren special amenajat pentru popasuri.

Cabana pentru turisti:
Indicator rutier ce are rol de informare ca in zona exista o cabana pentru turisti. Se amplaseaza in apropierea unei cabane pt turisti.

WC public:
Indicator rutier ce are rol de informare ca in zona exista un WC public

Service auto:
Conducatorul auto poate intalni acest indicator in apropierea unui service auto. Pe indicator poate fi inscris si programul de functionare.

Parcare:
Acest indicator rutier are rolul de a informa conducatorul auto ca in apropiere se afla un spatiu destinat parcarii. Pe indicator pot fi inscriptionate anumite reguli stabilite de administratorul responsabil.

Parcare subterana sau in cladire:
Acest indicator rutier se instaleaza in apropierea unei parcari subterane sau in cladire.

Complex de servicii:
Indicator rutier se afla amplasat in apropierea unui complex ce ofera conducatorilor auto diverse servicii (restaurant, hotel, telefon, service auto). Pe indicator se inscriptioneaza si distanta pana la respectivul complex.

Zona rezidentiala:
Indicatorul rutier alaturat se monteaza la intrarea in zonele rezidentiale. Sunt zone cu trafic mixt, atat pietonal cat si auto, ceea ce ii obliga pe conducatorii auto sa circule cu viteza de cel mult 20 km/h.

Sfarsitul zonei rezidentiale:
Se afla montat la iesirea din zonele rezidentiale.

Zona cu viteza recomandata 30 km/h:
Indicator rutier ce in general se amplaseaza in zonele urbane, in care viteza inscrisa pe indicator este considerata ca fiind potrivita pentru circulatia in conditii de siguranta.

Sfarsitul zonei cu viteza recomandata 30 km/h:
Indicator rutier cu rolul de a preciza sfarsitul zonei cu viteza recomandata.

Zona pietonala:
Indicator rutier ce se afla amplasat la inceputul unei zone destinate pietonilor.

Sfarsitul zonei pietonale:
Indicatorul rutier ce semnifica sfarsitul unei zone pietonale.

Tunel:
Indicator rutier ce se monteaza la intrarea intr-un tunel. Pe indicator poate fi inscrisa si lungimea tunelului.

Sfarsit de tunel:
Indicator rutier ce se aseaza la iesirea dintr-un tunel, marcand terminarea acestuia.

Imbarcare pe vagoane platforma de cale ferata:
Acest indicator v-a fi intalnit de conducatorul auto in zona de imbarcare pe vagoane platforma de cale ferata. La intalnirea acestui indicator conducatorul auto trebuie sa reduca viteza si sa circule cu atentie sporita.

Imbarcare pe ferry-boat:
Acest indicator v-a fi intalnit de conducatorul auto in zona de imbarcare pe ferry-boat. La intalnirea acestui indicator conducatorul auto trebuie sa reduca viteza si sa circule cu atentie sporita.

Port:
Indicator rutier ce se amplaseaza in apropierea unui port.

Gara:
Indicator rutier ce se amplaseaza in apropierea unei gari.

Autogara:
Indicator rutier ce se amplaseaza in apropierea unei autogari.

Inchirieri auto:
Indicator rutier ce se amplaseaza in apropierea unui centru de inchirieri auto.

Plaja:
Indicator rutier ce se instaleaza in apropierea unei plaje.

Zona de vanatoare:
Acest indicator rutier se monteaza in apropierea unei zone de vanatoare. Pe indicator poate fi si o sageata care indica directia spre acesta zona.

Zona de pescuit:
Acest indicator rutier se monteaza in apropierea unei zone de pescuit. Pe indicator poate fi si o sageata care indica directia spre acesta zona.

Centru viticol:
Acest indicator rutier se instaleaza in apropierea unui centru viticol. Pe indicator poate fi scrisa si distanta in metri pana la aceste zone.

Zona industriala:
Acest indicator rutier se instaleaza in apropierea unei zone industriale. Pe indicator poate fi scrisa si distanta in metri pana la aceste zone.

Posta:
Indicator rutier ce se monteaza la 200 m de o posta.

Apa potabila:
Indicator rutier ce se monteaza la 200 m de o instalatie de apa potabila.

Loc de joaca pentru copii:
Indicator rutier ce se instaleaza in apropierea unui loc special amenajat pentru copii.

Stadion:
Indicatorul rutier din imaginea alaturata se amplaseaza in apropierea unui stadion. Pe indicator poate fi inscrisa si denumirea stadionului.

Supermarket:
Acest indicator rutier amplaseaza in apropierea unui supermarket. Pe indicator poate fi inscriptionata si distanta la care se afla.

Acces internet:
Indicator rutier ce se amplaseaza in apropierea unui centru cu acces la internet. Pe indicator poate fi inscriptionata si distanta la care se afla.

Teatru:
Indicatorul rutier din imaginea alaturata se amplaseaza in apropierea unui teatru. Pe indicator poate fi inscrisa si denumirea teatrului.

Muzeu:
Acest indicator, prezent in imaginea alaturata se amplaseaza in apropierea unui muzeu. Pe indicator poate fi inscrisa si denumirea muzeului.

Cantar pentru autovehicule:
Indicator rutier ce se amplaseaza in apropierea unui cantar pentru autovehicule. Pe indicator poate fi inscriptionata si distanta la care se afla.

Control radar:
Indicator rutier ce este situat in apropierea unui post de control al vitezei vehiculelor.

Informatii rutiere:
Indicator rutier cu rolul de a informa conducatorul auto care sunt frecventele radio din zona respectiva.

Viteza recomandata:
Indicatorul rutier din imaginea alaturata se amplaseaza pe drumurile publice in care viteza inscrisa pe indicator este considerata ca fiind optima pentru circulatia in conditii de siguranta si pentru asigurare unui trafic fluent.

Punct de informare turistica:
Acest indicator informeaza conducatorul auto ca in apropiere se afla un punct de informare turistica.

Denumirea strazii:
Indicator cu rol informational asupra numele unei strazi, sosele, sau bulevard.

Intrarea pe strada indicata:
Indicator rutier cu rol informational pentru strada pe care se intra.

Numarul imobilului:
Indicator rutier ce informeaza soserul asupra numarului la care se afla pe o anumita strada.

Monitorizare trafic:
Indicator rutier ce indica ca traficul este monitorizat.

Refugiu rezervat depanarii:
Acest indicator rutier este anplasat intr-un spatiu special amenajat si rezervat pentru depanari.

Presemnalizarea sediului politiei autostrazii:
Indicator rutier cu rol informational asupra unei locatii, si anumel a sediului politiei autostrazii.

Distanta de siguranta intre vehicule pentru viteze de cel mult 60 km/h:
Acest indicator indica o distanta aproximativa pe care conducatorul auto trebuie sa o mentina pentru viteza mai mici de 60 km/h in scopul evitarii oricarui potential pericol.

Distanta de siguranta intre vehicule pentru viteze mai mari de 60 km/h:
Acest indicator indica o distanta aproximativa pe care conducatorul auto trebuie sa o mentina pentru viteza mai mari de 60 km/h in scopul evitarii oricarui potential pericol.

Acces pe baza de tichet:
Indicator rutier ce informeaza conducatorul auto ca accesul se face pe baza de tichet.

Directia si distanta pana la telefonul pentru apel de urgenta:
Indicatorul acesta informeaza ca in apropriere exista un telefon pentru apel de urgent si informeaza care este directia, cat si distanta pana la acest telefon.